NIEUWS

04-04-2019

Verenigingsnieuws april 2019

Algemeen: Word nu lid en ontvang daarbij het jubileumnummer van Zichtlijnen!
Wanneer u of uw organisatie nu lid wordt van de Vereniging voor Podiumtechnologie, krijgt u het gehele jaar 2019 Zichtlijnen, als onderdeel van uw lidmaatschap. Als cadeautje krijgt u van ons nog het Jubileumnummer van Zichtlijnen bij. Het jubileumnummer van Zichtlijnen verscheen in december 2018. Het markeert vooral de belangrijkste mijlpalen van de vereniging en de branche van de afgelopen 40 jaar. Het is een naslagwerk en een mooi bewaarnummer.

Ledenvoordeel: Korting op bezoek Stage|Set|Scenery
Stage|Set|Scenery VPTHet driedaagse programma kent voor een ieder interessante onderdelen. Leer in het Soundlab hoe video opnames legaal gebruikt kunnen worden of bezoek een van de presentaties van de belichtingsexpert Manfred Ollie Olma in het Lightlab. Volg daarna een rondleiding over museum en tentoonstellingstechniek en sluit de dag af met een make-up training in het anatomisch theater. Van 18 tot en met 20 juni 2019 kunt u het gehele aanbod van ruim 300 exposanten uit de internationale entertainmentsector in Berlijn bekijken. Zie hier voor de volledige berichtgeving.

Ledenvoordeel: gratis stickers gewichtsaanduiding
Hoera, de stickers met gewichtsaanduiding zijn er weer! Stickers zijn per vel te bestellen, elk vel bevat 6 stickers. Stickers zijn gratis, verzendkosten worden wel in rekening gebracht. Ze zijn beperkt leverbaar, zolang de voorraad strekt. Op voorraad zijn de variaties Maximaal 25 kg, tussen 25 en 50 kg en meer dan 50 kg. U kunt ze bestellen door een email te sturen naar info@vpt.nl. Geeft u daar bij aan om welke stickers het gaat en hoeveel vellen u wilt bestellen.

Tilgewicht VPTTilgewicht VPTTilgewicht VPT

Activiteiten: Planning
- 11 april VPT Academy Madama Butterfly bij Nationale Opera & Ballet te Amsterdam
- 8 mei Overleg hoofden techniek (besloten), 013 Tilburg
- Mei: Grote lichttafel- en mediaserverdag, locatie: nnb
- Januari 2020: VPT Academy op CUE2020 te Rotterday Ahoy

Activiteiten: Belichting bij Madama Butterfly - Hoe licht een voorstelling kan maken
Madama Butterfly, Vereniging voor Podiumtechnologie, VPTMet groot enthousiasme mogen wij u op donderdag 11 april uitnodigen voor een bijzonder kijkje achter de schermen bij de regierepetitie van Puccini’s hartverscheurende Madama Butterfly bij het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Specifiek komt de belichting van Robert Wilson aan de orde, hoe zijn strakke stilering de tragiek van het verhaal accentueert.
Zet 11 april vast in de agenda van 10.00 tot 17.00 uur. Een dag die gaat over 'hoe het licht van Robert Wilson de voorstelling maakt' met bijzondere gastsprekers. Een aantal sprekers zijn nog onder voorbehoud. Houd onze website in de gaten en volg ons via social media (Facebook en Twitter) voor updates.
Lees hier meer.

Activiteiten: Hoofden techniek overleg
Op woensdag 8 mei vindt het jaarlijkse hoofden techniek overleg plaats van de grote(re) podia en gezelschappen bij 013 in Tilburg. Het is een besloten overleg.

Activiteitenarchief
Symposium Duurzaamheid on stageHet activiteitenarchief wordt gestaag bijgewerkt. Onlangs is toegevoegd: Symposium Duurzaamheid on Stage! Van inspiratie naar realisatie van maandag 6 december 2010, zie hier.
Het symposium ging over duurzaamheid in de branche in al zijn facetten. Hoogtepunt was de presentatie van het eindrapport over het onderzoek waarbij 37 conventionele en duurzame armaturen getest en vergeleken werden in duurzaamheid en beleving.
U kunt in het archief het onderzoek downloaden, diverse publicaties en presentaties van het symposium.

LID WORDEN