NIEUWS

02-08-2016

Verenigingsnieuws augustus 2016

Algemeen

De VPT en Zichtlijnen wensen u een fijne zomer!
In de maanden juli en augustus is het kantoor van de VPT en Zichtlijnen beperkt bereikbaar. Uw berichten worden zeker gehoord en gelezen maar de reactie is mogelijk iets trager dan u van ons gewend bent. Op maandag 29 augustus zijn wij weer in complete bezetting aanwezig. De VPT en Zichtlijnen wensen u een fijne zomer!

Update website/Zichtlijnen
De nieuwe website begint zich gestaag te vullen. In het archief van Zichtlijnen kunt u terugkijken op artikelen uit de meest recente edities. Zo zijn nu Zichtlijnen 150 (september 2013) tot en met Zichtlijnen 166 (mei 2016) gearchiveerd. In de toekomst zal het archief steeds verder aangevuld worden. Naast het aanbieden van Zichtlijnenartikelen in pdf-formaat is het ook een wens om andere publicaties te digitaliseren en online aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn de Nieuwsbrieven (1988-1989), Zichtlijn (1989-1990) en Zichtlijnen (1990 tot heden). U treft hier alvast Nieuwsbrief 1 van september 1988 aan.

VPT Academy

VPT-vakmeeting: Bedrijfsledendag, Highlite Kerkrade
De eerstvolgende vakmeeting voor bedrijfsleden van de VPT is op woensdag 7 september (van 15.30 tot 18.30 uur). We zijn te gast bij Highlite International in Kerkrade. Het thema van deze VPT Vakmeeting is ‘logistiek’, maar ook als u alleen komt voor de mooie rit ernaartoe, de gezelligheid en het afsluitende buffet, bent u meer dan welkom. Deze exclusieve jaarlijkse bijeenkomsten bieden niet alleen de gelegenheid om rechtstreeks met directie en bestuur van de VPT ideeën en gedachten uit te wisselen, maar ook om in een informele setting uw branchegenoten en concurrenten beter te leren kennen. Een van de bedrijfsleden treedt op als gastheer en er wordt, in samenwerking met de VPT, een inhoudelijk interessant programma samengesteld. Zie hier voor meer informatie.

VPT Ledendag (inclusief ALV)
U bent van harte uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering van de VPT, welke gehouden zal worden tijdens de VPT Ledenmiddag op 26 september aanstaande. We zijn op 26 september te gast in nieuwe ATLAS Theater in Emmen. Wij hopen op uw aanwezigheid bij deze bijeenkomst. Deelname is kosteloos, maar u dient zich wel aan te melden via secretariaat@vpt.nl. De vergaderstukken voor de ALV staan uiterlijk 12 september hier op deze website.
Zie hier voor het voorlopige programma.

VPT-expertmeeting Toegankelijkheid van podia
Van 3 oktober tot en met 8 oktober vindt landelijk de Week van de Toegankelijkheid plaats. Voor de VPT aanleiding om een Vakmeeting Toegankelijkheid van Podia te organiseren: hoe toegankelijk zijn de podia voor artiesten en technici met een motorische, auditieve of visuele handicap? En hoe werkt het Gehoorconvenant in de praktijk? De dag komt tot stand met bijdragen van: Vincent Bijlo, Steven Kemland, Gerard van der Ploeg en Dennis Slot. Deze vakmeeting zal plaatsvinden op dinsdag 4 oktober in TivoliVredenburg te Utrecht. Zie hier voor meer informatie.

Geplande activiteiten

  • Woensdag 7 september - VPT-bedrijfsledendag thema logistiek, Highlite Kerkrade
  • Maandag 26 september - VPT-Ledendag inclusief ALV, ATLAS Theater Emmen
  • Maandag 3 en maandag 17 oktober - Studiedagen: 'Het organiseren van veilig werken met elektrotechnische installaties (NEN3140, rigging en meer) 
  • Dinsdag 4 oktober Expertmeeting Toegankelijkheid van podia, TivoliVredenburg Utrecht
  • Maandag 24 oktober - Terugkomdag studiedag: 'Het organiseren van veilig werken met elektrotechnische installaties (NEN3140, rigging en meer)'
  • Oktober - Vakmeeting Audio
  • November - Vakmeeting Hijsen en heffen
  • November - Vakmeeting ZZP-ers

LID WORDEN