NIEUWS

18-05-2017

Verenigingsnieuws mei 2017

Werkgroepen

VPT Academy Programmaraad 26 juni
De VPT Academy Programmaraad is een platform waar alle VPT-leden aan kunnen deelnemen. U kunt als VPT-lid direct je mening geven welke activiteiten de VPT kan gaan organiseren, waar deze over kunnen gaan en hoe een activiteit ontwikkeld kan worden.
VPT AcademyDe bijeenkomst van 26 juni staat helemaal in het teken van de invulling van het lezingenprogramma op CUE2018 (15-17 januari 2018 in Rotterdam Ahoy). Wij stellen het zeer op prijs wanneer u meedenkt over het VPT Academy programma op CUE2018 en op 26 juni komt. Heeft u suggesties over inspirerende onderwerpen en sprekers en u kunt niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, dan wij zien graag uw input per mail tegemoet.
Zie hier voor het volledige bericht.

Activiteiten

VPT-bedrijfsledenbijeenkomst 14 juni, Highlite Kerkrade
De VPT hoopt u op woensdag 14 juni te mogen begroeten bij Highlite in Kerkrade! Zij zijn de gastheer van de jaarlijkse VPT bedrijfsledenbijeenkomst. 
Op het industrieterrein Dentgenbach staat het hoofdkwartier van Highlite International. Naast de kantoren van het bedrijf bevinden zich hier ook de magazijnen met een totale oppervlakte van 15.000 m². Highlite bedient, uit een catalogus met meer dan 6.000 producten, meer dan 70 landen. In 2010 is de opslag en overslag van de goederen in het toen gerealiseerde magazijn volledig geautomatiseerd. Vanuit deze geautomatiseerde hoogbouwhal worden de goederen gesorteerd, opgeslagen, automatisch klaargezet en ingepakt klaar voor verzending. Highlite heeft 150 mensen in dienst, ontwikkelt  producten in een eigen laboratorium en heeft een interessante verzameling oude theaterspullen op het gebied van geluid en licht. Het bedrijf is een bezoek zeker de moeite waard!
Het thema van deze VPT Vakmeeting is ‘logistiek’, maar ook als u alleen komt voor de mooie rit ernaartoe, de gezelligheid en een afsluitend buffet, bent u meer dan welkom!
Zie hier voor het volledige bericht.

Rondleiding achter de schermen van locatievoorstelling MARE van Vis à Vis​
Op maandag 5 juli zal er een rondleiding achter de schermen van locatievoorstelling MARE van Vis à Vis​. Locatie: Almeerder Strand, Almere. Save the date! Nadere info volgt.

Cursus ‘Organiseren van veilig werken (...)’ vol​
De tweedaagse cursus ‘Het organiseren van veilig werken met elektrotechnische installaties (NEN3140, rigging en meer)’ van oktober dit jaar heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. U kunt zich dus niet meer aanmelden via de inschrijflink. Wel is het mogelijk om u te registreren voor de reservelijst.
Zie hier voor het volledige bericht.

Terugblik VPT-expertmeeting Gebouwgebonden technologie in culturele gebouwen
Op maandag 8 mei vond in Stadsschouwburg Utrecht. Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met FHI Gebouw Automatisering (GA). Zie hier voor een terugblik op de dag. De VPT bedankt: voor de medewerking: Sebas van Haperen (Stadsschouwburg Utrecht), Wietse Hut (SAUTER Nederland), Charles Konings (TivoliVredenburg), Paul Petersen (FHI Gebouw Automatisering), Jos van Opzeeland (Stadsschouwburg Utrecht) en Patrick Zeilemaker (Helix Advies); voor de goede samenwerking FHI Gebouw Automatisering en voor de gastvrijheid: Stadsschouwburg Utrecht en met name de technische ploeg.

VPT-expertmeeting Gebouwgebonden technologie in culturele gebouwenVPT-expertmeeting Gebouwgebonden technologie in culturele gebouwen

Overig

Social media
Maandag 15 mei bereikte het aantal volgers op Twitter de 1.300! We blijven onverminderd doorgaan. Op naar de 1.400!
Daarnaast is VPT/Zichtlijnen ook te vinden op Facebook.

VPT 1.300 volgers op Twitter

LID WORDEN