• Mogelijkheden voor bijscholing, Frits van den Haspel, Zichtlijnen 27, februari 1993

  Veelvuldig bereikt ons het verzoek voor mogelijkheden tot bijscholing. Niet alleen van het totale pakket zoals opgenomen binnen de bijscholingscursus, maar juist op deelgebieden.

  De SOTT heeft hierover contact met verschillende organisaties, onder andere met de bedrijven Dirksen en Hydraudyne en met de Stichting Beroepsopleidingen Weg en Waterbouw. Daaruit zijn twee nieuwe cursusmogelijkheden ontstaan.

  A: Hydrauliek en pneumatiek
  Deze cursus bestaat uit 10 dagdelen met afwisselend theorie- en praktijklessen. De cursus begint met de basisprincipes van de hydrauliek en behandelt deze materie tot aan de proportionele techniek. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische toepassing van cilinder- en hydromotorbewegingen en de diverse schakel- en verbindingsmogelijkheden. Tot de cursus worden deelnemers toegelaten nadat zij een toelatingstest met goed resultaat hebben afgelegd.

  De cursus wordt afgesloten met een toets. De resultaten daarvan worden op een certificaat vermeld. De kosten bedragen f. 2.500,- per deelnemer, inclusief boeken en lesmateriaal.

  B: Hijsmaterialen en aanslaan van lasten
  Deze cursus bestaat uit 5 dagdelen theorie en 2 dagdelen praktijk. Bij de cursus komen aan de orde de constructie en de opbouw van touw, staalkabel, hijsbanden en hijskettingen, het gebruik en de certificering van deze materie en de van toepassing zijnde wetgeving waaronder te betreffende PN (publicatie- en norm)-bladen.

  Bij de 2 praktijkdagen wordt gerekend op de medewerking van de deelnemers zodat deze in divrse theaters plaats kunnen vinden. De cursus wordt afgesloten met een toets waarvan de resulaten worden vermeld op een certificaat.

  De kosten voor deze cursus bedragen f. 1.525,- per deelnemer, inclusief boeken en materiaal.

  Inschrijving kan geschieden door bijgaand formulier te sturen naar: VPT, Lindengracht 93, 1015 KD Amsterdam.

  Terug

LID WORDEN