• Showlight ’89 in Nederland, Nieuwsbrief 3, januari 1989

  Van 15 t/m 17 mei zal in Amsterdam het internationale congres over televisie-, film- en roadshowbelichting, Showlight ’89 worden gehouden. Dit vierjaarlijkse congres vond eerder plaats in Londen (1981), en in New York (1985), onder auspiciën van The National Illumination Committee of Great Britain.

  Regisseurs, professionele lichtontwerpers en cameramensen kunnen zich op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van belichting door lezingen, en krijgen gelegenheid gedachten uit te wisselen met hun collega’s over hun methoden en technieken. De voertaal van het congres is Engels.

  De vooraanstaande Amerikaanse lichtontwerper Bill Klages zal dit internationale congres openen. Andere belangrijke sprekers zullen zijn: Tony Imi, een van de meest bekende cineasten, de Nederlandse lichtontwerper/theateradviseur Hans Wolff en Christoph Rudolph van Erco Duitsland, de firma die een leidende rol speelt in de toepassing van licht in de architectuur.

  De organisatoren van Showlight ’89 hebben een keuze gemaakt uit een groot aanbod van lezingen over zeer uiteenlopende onderwerpen, die alle interessant zijn voor de praktiserende lichtontwerper. Er zullen sprekers zijn uit Australië, India, Nederland, de Verenigde Staten, Polen, West-Duitsland, Engeland en Hongarije.

  Er komen zeven thema’s aan de orde tijdens het congres: optredens, speciale voorzieningen, lichtbronnen, lichtbeheersing, licht: kunst en wetenschap, effecten en lichtautomatisering.

  Het congres begint op maandag 15 mei 1989 in het Theatermuseum aan de Herengracht te Amsterdam. ’s Middags is er een rondvaarttocht langs diverse theaters in Amsterdam, welke wordt beëindigd met een technische demonstratie en een receptie in Het Muziektheater.

  De lezingen en een tentoonstelling worden gehouden op dinsdag 16 en woensdag 17 mei in de televisiestudio’s van het NOB te Hilversum. Belangrijke toeleveringsbedrijven op het gebied van licht zijn vertegenwoordigd met een stand op deze tentoonstelling. Deze bedrijven zijn onder andere: ADB, Arri, Flashlight, Lee Colortran, Strand Lighting, Siemens, Telestage, Philips en Rosco.

  Het inschrijfgeld bedraagt f. 250,- (indien ontvangen voor 1 mei 1989) en geeft toegang tot de theaterexcursie en de receptie op maandag, alle lezingen, de lunch op dinsdag en woensdag en een diner op dinsdagavond. Inschrijfgeld bedraagt na 1 mei 1989 f. 300,-.
  De huur van een stand op de tentoonstelling bedraagt f. 2.000,-.

  Inlichtingen, de brochure en het inschrijfformulier zijn verkrijgbaar bij:
  Maureen van Woudenberg
  NOB PR-afdeling, Postbus 10, 1200 JB Hilversum, tel. 035-775115

  Terug

LID WORDEN