• Theatertechnische dagen van BASTT, Dhian Siang Lie, Zichtlijn 12, augustus 1990

  De redactieraad van Zichtlijn vond in deze vakbeurs een goede aanleiding eens niet in Amsterdam te vergaderen, maar in Knokke-Heist.

  Sinds de Vereniging voor Podiumtechnologie en de BASTT immers besloten hebben verdere wegen tot samenwerking te zoeken, neemt Guido Canfyn, technisch directeur van het Ballet van Vlaanderen, deel aan de redactievergaderingen. Het resultaat van deze zitting in een gastvrije sfeer zult u ongetwijfeld terugvinden in de komende nummers van Zichtlijn.

  Beurs
  De vakbeurs vond plaats in het Cultureel Centrum De Scharpoord in Knokke. De theaterzaal en het toneel waren ingericht voor o.a. de tentoonstelling van het materiaal, waaruit de Belgische inzending naar de Prager Quadriennale ’91 zal bestaan. Voor zover er tijd was deze tentoonstelling goed te bekijken, moet er in ieder geval geconstateerd worden dat wij in Nederland met onze inzending nog niet zo ver zijn.

  De beurs was opgezet in de entree en de foyers en verdeeld over twee verdiepingen. In een kleine zaal vonden demonstraties plaats van het Groningse kunstenaarscollectief JDK 24. Een interessante zaak om te zien hoe beeldende kunstenaars met de al vanouds bij de theatertechnici bekende werkingen van de kleur van licht en de kleur van pigment op elkaar een nieuw soort beeldend theater maken.

  De beurs zelf gaf een overzicht van wat de Belgische bedrijven te bieden hebben. Van de grote schijnwerperfabrikanten was natuurlijk ADB vertegenwoordigd. Verder was het goed ook Nederlandse bedrijven als TheaTex en Ron de Groot aan te treffen, evenals een groot aantal Nederlandse collega’s onder de bezoekers. Voor veel Nederlandse theatertechnici is België uiteraard dichterbij dan de Randstad. Reden te meer voor een verdergaande samenwerking met de BASTT, die wellicht ook kan leiden tot een veel grotere gezamenlijke vakbeurs, waar niet alleen de leveranciers uit de regio, maar ook de industrie met de nieuwste ontwikkelingen acte de préséance willen geven.

  Terug

LID WORDEN