• Nieuws van Macintosh-gebruikersgroep MacPodium, Nieuwsbrief 3, januari 1989

    Veertien mensen zijn nu lid van de gebruikersgroep, verspreid over heel Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van de Mac in het theater. O.a. het LAK Theater in Leiden gebruikt sinds kort twee Mac’s met laserprinter voor tekstverwerking, administratie en opmaak.

    Muis, Nieuws van Macintosh-gebruikersgroep MacPodium, VPTDe eerste bijeenkomst in de Stadsschouwburg te Utrecht was een succes. Er vond een levendige uitwisseling plaats van ervaring en wetenswaardigheden. De volgende bijeenkomst was in eerste instantie gepland in december ’88 maar is naar volgend jaar verschoven i.v.m. organisatorische omstandigheden. Er komt begin volgend jaar nieuwe CAD-programmatuur voor een redelijke prijs beschikbaar. Het zou aardig zijn deze te kunnen demonstreren op de volgende bijeenkomst. Het gaat dan om de programma’s Dreams van IDD (opvolger van Macdraft, update f. 495,- ex BTW) en Macdraw II van Claris (update f. 350,- ex BTW). Deze programma’s bieden kleur, ondersteunen grote schermen en in Macdraw II zit standaard een plotterdriver. Er kan bij beide in lagen getekend worden. Wel nemen tekeningen in meer lagen en kleur meer werkgeheugen in beslag. Echt plezier heb je van deze programma’s pas met een groot kleurenscherm (A3) en een razendsnelle 2 Mb Mac IIx. Maar dat wil niet zeggen dat het op een Plus niet werkt, al heb je dan wel een harde schijf nodig. De ED is voor dit soort programma’s te klein qua werkgeheugen.

    Mocht je interesse hebben in de gebruikersgroep, vragen over de Macintosh of programmatuur, dan kun je contact opnemen met:
    Han Ellenbroek, tel. 030-340342.

    Terug

LID WORDEN