• Lighting Dimensions International, Louis Janssen, Nieuwsbrief 3, januari 1989

  Van 18 t/m 20 november 1988 werd er in Dallas, Texas, LDI ’88 gehouden, een conventie, die georganiseerd werd door het blad Lighting Dimensions.

  Er was een redelijke tentoonstelling, iets kleiner dan ShowTech in Berlijn. Verder was er een uitgebreid programma van workshops en seminars. Het was vooral dit programma dat me deed besluiten naar LDI’88 te gaan. Verdeeld over drie dagen waren er o.a. de volgende workshops.

  Working Vari*Lite, Digital versus Analog, Designing with Peripherals (color changers and motorized yokes), What do Designers Want in New Products, Color Media (Gel versus Dichroics), Atmosphere and Smoke Effects and Control, Rigging and Motion Control, Laser versus Laser Simulation, Pyrotechnics, Design Copyright, Using Computers for Design, Computer Programs for Paperwork, Nightclub Retrofitting, Adapting European-made Equipment for US-user Needs, Sound and Lighting Interface (MIDI), Sound on Tour, Sound Reinforcement Technology for Theater, New Techniques in Intercom Installations.

  De tentoonstelling van apparatuur viel me iets tegen omdat de nadruk erg op discoapparatuur lag. Er waren tientallen lasers, imitatielasers, robots, helicopters en meer van dat soort. Gelukkig waren er ook interessante dingen te zien, zoals Vari*Lights, verschillende Truss-systemen en verschillende bewegende spots van o.a. Coemar en Clay Paky. Er was ook een toepassing van glasvezelkabel in plaats van een multikabel waar tegelijkertijd 52 microfoons op een kabeltje aangesloten konden worden zonder verlies en zonder kans op storing van buitenaf. De workshops, waar ik in feite voor gekomen was, waren over het algemeen heel boeiend en het viel af en toe niet mee om tussen de verschillende sessies te kiezen. (door het uitgebreide programma waren er telkens drie workshops tegelijk.)

  Het was leuk om nog drie andere Nederlanders tegen te komen, we waren met ons kleine landje dus goed vertegenwoordigd. De volgende LDI wordt in 1989 in Los Angeles gehouden.

  Terug

LID WORDEN