NIEUWS

19-02-2019

Verenigingsnieuws februari '19

Algemeen: Word nu lid en ontvang daarbij het jubileumnummer van Zichtlijnen!
Wanneer u of uw organisatie nu lid wordt van de Vereniging voor Podiumtechnologie, krijgt u het gehele jaar 2019 Zichtlijnen, als onderdeel van uw lidmaatschap. Als cadeautje krijgt u van ons nog het Jubileumnummer van Zichtlijnen bij. Het jubileumnummer van Zichtlijnen verscheen in december 2018. Het markeert vooral de belangrijkste mijlpalen van de vereniging en de branche van de afgelopen 40 jaar. Het is een naslagwerk en een mooi bewaarnummer.

Activiteiten: Dag Grote lichttafels en mediaservers
Voor maart/april staat een dag gepland over grote lichttafels en mediaservers. Meer informatie volgt via website, social media en email.

Algemene Ledenvergadering ISEActiviteiten: Algemene Ledenvergadering op ISE2019
Tevens vond de Algemene Ledenvergadering plaats op ISE, hierbij waren 33 leden aanwezig. Een kleine terugblik is hier te vinden.

Activiteiten: VPT@ISE
Tijdens ISE2019 op vrijdag 8 februari organiseerde de VPT in de RAI Amsterdam een drietal lezingen: Het wel en wee van ZZP, van 2D- naar 3D-media en Praktische toepassing van 3D-geluid. Een kleine terugblik op deze bijeenkomsten is hier te vinden. De VPT bedankt voor de medewerking: Maarten Stekelenburg (DingemansVanderKind), Pieter Jonker (Professor of Vision based Robotics), Erwin Sterk (Erwin Sterk Sound Engineering, Internationaal Theater Amsterdam) en Timo Merkies (Teemo, Internationaal Theater Amsterdam).

Zichtlijnen: archief
Gedigitaliseerd, gearchiveerd en nu online beschikbaar zijn indexen van vier nummers van Podium & Techniek uit 1981. Het gaat om jaargang 3 (nummers 3, 4, 5 en 6). Voor meer archiefmateriaal van Podium & Techniek, Podium, Nieuwsbrief, Zichtlijn en Zichtlijnen, zie hier.

Podium & Techniek, VPT, 1981

Jaargang 3 nummer 6, december 1981 was tevens het laatste nummer van Podium & Techniek. De vereniging en de uitgever besloten uit elkaar te gaan. In 1982 verschenen er geen publicaties van de vereniging tot in mei 1983 het blad Podium: verscheen. Zie voor een toelichting de artikelen In april bijeenkomst over brandweerzaken van W. Atsma, Bij het afscheid van Sj. Schamhart en Bij het afscheid van J.G. Smit. 

Overig: social media
Sinds donderdag 14 februari is de VPT actief op LinkedIn. Naast Facebook, Twitter, website en digitale nieuwsbrief zullen we u ook via ons bedrijfsprofiel op LinkedIn op de hoogte houden van onze (verenigings-)activiteiten.

LID WORDEN